Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
  Novi i stalni članovi Kluba okupili su se u petak, 12. srpnja,  u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina kako bi raspravljali o dojmovima pročitanog kriminalističkog romana za mlade.
  “Marion Lane i ubojstvo u ponoć” roman je koji sadrži elemente fantastike, povijesnog romana, steampunka i pomalo nas podsjeća na još jedan tajni magični svijet koji svi volimo.
Autorica T.A. Willberg upoznaje nas s Marion Lane, usamljenom mladom djevojkom koja, odnedavno, radi kao pripravnica u tajnoj istražiteljskoj Agenciji gospođice Brickett.  Nakon ubojstva u Agenciji, atmosfera postaje napeta i opasna, a Marion se nađe usred riskantne istrage u nadi da će spasiti dragog prijatelja koji je krivo osumnjičen za počinjenje zločina.
  Čitajući roman i prateći lik Marion Lane i sami se nađemo u napetim scenama i s lakoćom zamišljamo tajni svijet tunela Agencije smješten ispod Londonskih ulica.
  Članovi Kluba mladih čitatelja, naši iskusni i izgrađeni čitatelji, donijeli su stroge zaključke u vezi ovog romana. Iako im se svidio tajni svijet, a posebice steampunk elementi koji izviru iz redaka, iznijeli su nekoliko zamjerki. Likovi opisani u romanu ostavljaju dojam nedorečenosti, kao i međusobni odnosi među njima. Članovi također zamjeraju podlijeganje stereotipima i siromašnu izgradnju događaja.
  “Marion Lane i ubojstvo u ponoć” prvi je dio trilogije tako da smo ostali nadati se da su sva pitanja koja su nastala čitanjem prvog dijela razriješena i obogaćena u drugom i trećem dijelu.
Članovi Kluba vas sve pozdravljaju i kreću u novu čitateljsku pustolovinu.

Skip to content